­ KÜTAHYA KENT TARİHİ MÜZESİ | Kültür Portalı

Kütahya Kent Tarihi Müzesi - Kütahya

Germiyan Sokak'ta bulunan ve kitabesinden 1912 yılında yaptırıldığı anlaşılan Şapçızade ve Karaca Konakları, Kütahya Belediyesi tarafından restore edilerek, Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan alınan özel müze izni ile Kent Tarihi Müzesi olarak açılmıştır. Bahçesinde; dünya’da Çini sanatının merkezi olan Kütahya’mızın geleneksel ata sanatının üretim aşamaları yer almaktadır.

Kent Tarihi Müzesi’nin zemin katında, tarih öncesi dönemden başlayarak, Hitit, Frig, Roma, Bizans, Selçuklu, Germiyan, Osmanlı ve Türkiye Cumhuriyeti'ne ait bilgi, belge ve fotoğraflar bulunmaktadır. Birinci katında Kütahya’da kaybolmaya yüz tutmuş mesleklerden olan demirci, bakırcı, kalaycı, keçeci, sepetçi, dülger, bıçakçı, semerci, nalbant, saraç, kunduracı gibi meslek gurupları, bölümler halinde mankenlerle ve fotoğraflarla canlandırılmış olup, bunlara ait aletlerin orjinallerine ait dükkanlar yer almaktadır. İkinci katta ise, Kütahya’da ki ev yaşamı ve konaktaki odaların iç mekanları gelin, düğün, kına, selamlık, giysiler, yatak odası, mutfak ve halı dokumacılığı gibi günlük hayat canlandırılmıştır.

Kaynak: Kütahya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü''Kütahya Tanıtım Broşürü''

Kütahya Gezilecek Yerler

Şehir merkezinden A-1 numaralı otobüsle ulaşım mümkündür.
Germiyan Sokak /Kütahya

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 10762    Eklenme Tarihi : 20 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 08 Ekim 2021 Cuma