­ VAKIF ÇAMLIĞI TABİATI KORUMA ALANI | Kültür Portalı

Vakıf Çamlığı Tabiatı Koruma Alanı - Kütahya

685 hektar büyüklüğündedir. Vakıf çamlığı, eşsiz ve nesli tükenmeye maruz bir karaçam varyetesi olan ehrami karaçamın dünya üzerindeki tek doğal yayılış alanını oluşturur. Yine yalnız yurdumuzda bulunan bir karaçam varyetesi olan ebe çamının varlığı, karaçam ve iki varyetesinin bir arada görülebileceği eşsiz bir ekosistem oluşu alanın özellikleridir. Sahada adı geçen çamların dışında ardıç, saçlı meşe, titrek kavak, söğüt, ıhlamur bulunmaktadır. Tilki, porsuk, domuz, tavşan, keklik ve bıldırcın alanda bulunan başlıca hayvan türleridir.

Kaynak: Kütahya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ''Kütahya Tanıtım Broşürü''

Kütahya Gezilecek Yerler

Doğa Turizmi
Kütahya-Tavşanlı karayolunun 28'inci kilometresinden ayrılan 12 kilometrelik yol ile ulaşılmaktadır.
Vakıf Köyü Tavşanlı/Kütahya

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 9274    Eklenme Tarihi : 20 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 05 Ekim 2021 Salı