­ MRERCİMEKLİ SULU AŞ | Kültür Portalı

Mrercimekli Sulu Aş - Isparta

Mercimekli Sulu Aş Malzemeleri Nelerdir                                                                     

6-8 Kişilik – Pişirme Süresi: 20-25 dakika      

  • 1,5 su bardağı yeşil mercimek
  • 1 çay bardağı ev bulguru
  • 2 çorba kaşığı salça
  • 3-4 çorba kaşığı sıvı yağ
  • Su
  • Tuz

Mercimekli Sulu Aş Nasıl Yapılır

Mercimek ayıklanarak yıkanır. Tencerenin içine mercimek ve yeterli miktarda su konularak kaynatılır. Küçük bir tavada yağ ve salça kavrularak haşlanmış mercimeğin içine bulgurla beraber katılır. 20 dakika pişirildikten sonra dinlenmeye bırakılır. Kâselere konularak sıcak servis yapılır.

Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Görüntülenme Sayısı : 3027    Eklenme Tarihi : 19 Mart 2018 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 10 Ağustos 2023 Perşembe