­ PİLAVLI TAS KEBABI | Kültür Portalı

Pilavlı Tas Kebabı - Kütahya

Pilavlı Tas Kebabı Malzemeleri Nelerdir

Eti için:

  • 2 kg kuşbaşı doğranmış kuzu eti
  • 1 adet orta boy büyüklükte kuru soğan
  • 1 paket margarin (250 g)
  • ½ kahve kaşığı toz tarçın
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5 adet orta boy yeşil sivri biber
  • 2 adet orta boy domates
  • 5-6 su bardağı su

Pilavı için:

  • 4 su bardağı pilavlık iri pirinç
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 6 su bardağı su

Pilavlı Tas Kebabı Nasıl Yapılır

İnce kıyılmış kuru soğan, margarin, tarçın, tuz, kabuğu soyulup doğranmış domates kuşbaşı etle karıştırılıp, 40-45 cm çapında 4-5 cm kalınlığında kenarı olan yuvarlak bir tepsinin ortasında koyulup üzerine sivri yeşil biberleri yerleştirerek, 20-25 cm çapında, 28-20 cm derinliğinde, ateşe dayanıklı porselen veya metal bir tas kapatılarak 5-6 su bardağı sıcak su ilave edilip, ağır ateşte 45 dakika pişirilir. Tası hiç açmadan kenarındaki artan et suyu, başka bir kaba alınır, bu et suyu dahil olmak üzere 6 su bardağı sıcak su, ocaktaki tepsiye geri boşaltılır. Ayıklanıp yıkanmış 4 su bardağı pirinç, tepsideki tasın etrafına boşaltılarak, 1 tatlı kaşığı tuz serpilip, pirinçler suyunu çekene kadar çevire çevire pişirilip, ocaktan indirilir, üzeri kapatılarak 10 dakika dinlendikten sonra ortasındaki tas kaldırılıp servis yapılır. Etini pişirirken suyu azalırsa, biraz daha su ilave edilir.

Görüntülenme Sayısı : 3861    Eklenme Tarihi : 20 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 04 Nisan 2024 Perşembe