Tahinli Çörek - Kütahya
Tahinli Çörek Malzemeleri Nelerdir
- 1 komposto kasesi süt
- ½ komposto kasesi ılık su
- 1 çorba kaşığı toz şeker
- Kibrit kutusu kalınlığında yaş maya
- 2 yumurta
- ½ bardak sıvı yağ
- 7 kase un
- 1 bardak tahin
- Sıvıyağ
- ½ çay kaşığı tarçın
- 1-2 adet karanfil
Tahinli Çörek Nasıl Yapılır
Maya ılık suda eritilir. Süt de ılık şekilde mayaya ilave edilir. Sıvıyağ, şeker, yumurta karıştırılarak hamur yapılır. 1 bardak tahin ile sıvı yağ kavrulur. Hamur 6 parçaya ayrılır. 1 yufka dinlenmeye bırakılır. Diğeri de açldıktan sonra tahin sürülür. Öteki yufkaya da tahin sürülür. Öteki yufkaya da tahin sürdükten sonra rulo şeklinde sarılır. Dinlenmeye bırakılır. Diğerleri de aynı şekilde yapılır. Örgü şeklinde sarılıp yağlı kağıt üzerine konulur. Yumurta köpük hale getirilerek üzerine sürülür ve fırına verilir. Sıcak olarak servis yapılır.
Tahinli Çörek
Görsel Sahibi: Kütahya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Hamur İşi ve Börekler
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
5480
Eklenme Tarihi :
20 Şubat 2013 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
17 Mayıs 2024 Cuma