Tandır Kebabı - Malatya
Tandır Kebabı Nasıl Yapılır
Bu kebap için çebiş etinin kaburga ya da baş kısmı tercih edilmelidir. Etin şekli bozulmayacak şekilde kemikleri kırılır. Et, bol tuz ile tuzlanır. Meşe odunu ile yakılmış tandır ateşi köz haline gelince et bir çengele geçirilerek tandıra asılır. Et asıldıktan sonra tandırın üzeri kapatılır. Arada kontrol edilir, etin pişen kısımları çevrilir. Etin pişerken akan yağı tandırdaki olukta toplanmaktadır. Bu biriken yağdan biraz pişen etin üzerine dökülür. Tandır kebabı siyah üzümle yenilirse daha iyi olur.
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
1561
Eklenme Tarihi :
21 Şubat 2013 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
13 Haziran 2024 Perşembe