EBEGÜMECİ SARMASI - Manisa
Malzemeler:
1 demet ebegümeci,
500gr yoğurt,
250gr pirinç,
1 tatlı kaşığı salça,
1 yeşil biber,
1 domates,
1 baş soğan,
3 diş sarımsak,
1 fincan zeytinyağı,
1 çay kaşığı karabiber,
1 çay kaşığı kırmızıbiber,
1 çay kaşığı tuz,
½ demet maydanoz,
½ demet dereotu.
Yapılışı:
Küçük küp küp doğranmış soğan zeytinyağda sararıncaya kadar kavrulur. Üzerine ince doğranmış biber, sonra salça ve domates konur. Pirinç, tuz ve tüm baharat eklenip iyice karıştırılır, 2 dakika ocakta tutulur. Ocaktan alınıp kapağı kapalı olarak beş dakika dinlendirilir. Kaynar suya bastırılmış büyükçe ebegümeci yapraklarına iç konulup sarılarak tencereye döşenir. Üzerine 1.5 çay bardağı su konur ve kabuğu soyulmuş 1 limon ince ince dilimlenerek yerleştirilir. 20 dakika kısık ateşte pişirilir. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülerek sıcak servis yapılır.
Avşar, M. E. (2008). Geleneksel Manisa Yemekleri. Manisa: Manisa Belediyesi Kültür Yayınları 5.
Ebegümeci Sarması, http://manisafx.mekan360.com/iys_yemekkulturu,sehirID=45,icerik=795,sayfa=3-yemekkulturu-ebegumeci-sarmasi.html?#detay adresinden 07.08.2014 tarihinde alınmıştır.
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
2585
Eklenme Tarihi :
31 Ocak 2013 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
20 Haziran 2017 Salı