Bedel Kavurması - Muğla
Bedel Kavurması Malzemeleri Nelerdir
- 500 g bedel
- 1-2 adet kuru soğan
- 1-2 adet domates
- 2-3 adet taze biber
- 2 yemek kaşığı toz kırmızı biber
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tercihe göre maydanoz
Bedel Kavurması Nasıl Yapılır
Bedel, taş ya da kaya üzerinden bıçakla kazınarak toplanır. Kaynar suda 5-6 dakika haşlanır, süzülür. Bedellerin içi çıkarılır, bir kapta toplanır. Yassı bedel midye gibi kapaklı olduğundan suda kendiliğinden açılır, içini bırakır. Doma bedelin içi iğneyle çıkartılır. Sos için bir tavada zeytinyağı ısıtılır. Soğan, biber, domates, toz kırmızı biber sırayla eklenerek kavrulur. Bedeller ilave edilir. 10 dakika kadar daha kavurduktan sonra yemek hazırdır. Servisi sıcak yapılır. Mevsim salatası ile iyi gider. Bedel ile salata ya da meze yapılacaksa, iç bedeller direk zeytinyağında kavrulduktan sonra üzerine limon sıkılır.
Bedel Kavurması
Görsel Sahibi: Aydın DURDU
bedel
Görsel Sahibi: Çağlar Bozçağa
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
3191
Eklenme Tarihi :
06 Haziran 2017 Salı
Güncellenme Tarihi :
21 Ocak 2025 Salı