­ KAYA KORUĞU SALATASI | Kültür Portalı

Kaya Koruğu Salatası - Muğla

Kaya Koruğu Salatası Malzemeleri Nelerdir

Salamura için:

  • 500 g kaya koruğu
  • 3-4 diş sarımsak
  • 2-3 su bardağı sirke
  • ½ yemek kaşığı iri tuz
  • ½ yemek kaşığı limon tuzu

Üzeri için:

  • 1 adet limon
  • ½ çay bardağı zeytinyağı

Kaya Koruğu Salatası Nasıl Yapılır

Kaya koruğunun taze yaprakları ayıklanır, yıkanır, bir kavanoza yerleştirilir. Soyulmuş sarımsaklar, limon tuzu ve iri tuz da eklenir. Üzeri sirke ile doldurulur, kapatılır. Bir hafta kadar serin ortamda bekletildikten sonra sararan kaya koruğu, salata ya da meze olarak yenmeye hazır hale gelir. Servis ederken, sirkeden çıkarılır, üzerine zeytinyağı ve limon suyu eklenir. 

Görüntülenme Sayısı : 1461    Eklenme Tarihi : 07 Haziran 2017 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 26 Mart 2025 Çarşamba