­ DÖVME ÇORBASI | Kültür Portalı

Dövme Çorbası - Kilis

• 1 çay bardağı mısırözü yağı
  • 1 çorba kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Dövme Çorbası Nasıl Yapılır

Dövme ayıklanır, yıkanır. Akşamdan üzerini örtecek kadar su ile ıslatılır. Yoğurt 1 çorba kaşığı tuz eklenerek 3-4 saat önceden süzülür. Islatılmış dövme düdüklü tencereye konur, üzerine 8 su bardağı su eklenir. Kapağı kapatılarak 1 saat pişirilir. Süzülmüş yoğurt çelik bir tencereye alınır. Tuz, un, yumurta konarak iyice karıştırılır. Kısık ateşte sürekli karıştırılarak kaynayıncaya kadar pişirilir. Ateşten alınır. Yoğurdun üzerine dövmenin suyundan birkaç kepçe konarak karıştırılır. Sonra yoğurt dövmenin üzerine ilave edilir, karıştırılarak bir taşım kaynatılır. Sıvı yağda nane kavrulur. Çorbanın üzerine eklenir.

Not: Kaynama esnasında çorbanın suyu azalırsa sıcak su ilave edilir. Çorba önce sıcak sonra soğuk içilir. Çorbanın pişmesine yakın içerisine doğranmış kabak, patlıcan, yarpuz yaprağı gibi sebzelerde eklenebilir.

Kaynakça: Geçmişten Günümüze Kilis Yemekleri

Görüntülenme Sayısı : 3235    Eklenme Tarihi : 23 Mayıs 2019 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 08 Ocak 2024 Pazartesi