Dövme Çorbası Tarifi
Dövme Çorbası İçin Gerekli Malzemeler Nedir?
- 1 Su bardağı dövme
- 1,5 Kg yoğurt
- 1 Yumurta
- 1 Çorba kaşığı un
- 1 Çay bardağı mısırözü yağı
- 1 Çorba kaşığı nane
- 1 Tatlı kaşığı tuz
Dövme Çorbası Nasıl Hazırlanır?
• Dövme ayıklanır, yıkanır. Akşamdan üzerini örtecek kadar su ile ıslatılır.
• Yoğurt 1 çorba kaşığı tuz eklenerek 3-4 saat önceden süzülür.
• Islatılmış dövme düdüklü tencereye konur, üzerine 8 su bardağı su eklenir. Kapağı kapatılarak 1 saat pişirilir.
• Süzülmüş yoğurt çelik bir tencereye alınır. Tuz, un, yumurta konarak iyice karıştırılır.
• Kısık ateşte sürekli karıştırılarak kaynayıncaya kadar pişirilir. Ateşten alınır.
• Yoğurdun üzerine dövmenin suyundan birkaç kepçe konarak karıştırılır.
• Sonra yoğurt dövmenin üzerine ilave edilir, karıştırılarak bir taşım kaynatılır.
Sıvı yağda nane kavrulur. Çorbanın üzerine eklenir.
Not: Kaynama esnasında çorbanın suyu azalırsa sıcak su ilave edilir. Çorba önce sıcak sonra soğuk içilir. Çorbanın pişmesine yakın içerisine doğranmış kabak, patlıcan, yarpuz yaprağı gibi sebzelerde eklenebilir.
Kaynakça: Geçmişten Günümüze Kilis Yemekleri