Kaburga Dolması - Mardin
Kaburga Dolması Malzemeleri Nelerdir
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 500 g kuşbaşı et
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı yenibahar
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 adet limon
- 250 g pirinç
- 100 g badem
- 1 demet maydanoz
Kaburga Dolması Nasıl Yapılır
Kaburga iyice yıkanır. Sonra içi oyulur ve üç tarafı dikilir. Diğer yanda kuşbaşı kavrulur. Üzerine yıkanmış pirinç bırakılır. Etle birlikte çevrilir. Sonra 1 su bardağı su eklenip pişirilir. Ateşten alınıp karabiber, yeni bahar, tuz ilave edilir ve hazırlanan harç kaburganın içine doldurulup diğer yanı dikilir. Üzeri limon suyu ile ovulur. Tencerenin içinde kızartılır. Üzerine yarım örtecek şekilde su ilave edilir, tuz eklenir. Kısık ateşte en az 2-3 saat pişirilir. Sıcak suda kabukları soyulan bademler tavada kavrulduktan sonra üzerine bırakılır ve servise hazırlanır.
Kaynak: Mardin Valiliği, “81 İlde Kültür ve Şehir Mardin” Sayfa: 149-150 Acar Basım ve Cilt San. Tic. A.Ş. 1. Baskı Temmuz 2012 İstanbul
Kaburga Dolması, Fotoğraf: Baki ATEŞ
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
6605
Eklenme Tarihi :
07 Ağustos 2014 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
21 Ekim 2024 Pazartesi