Helim Aşı - Muş
Malzemesi :( 5 kişilik)
- 1 çay bardağı nohut
- 1 çay bardağı kuru fasuliye
- 1 çay bardağı yeşil mercimek
- 2 çay bardağı yarma (Beyaz Buğday)
- 1 kg yağlı kemikli kuzu eti
- 1 büyük baş soğan
- 2 ad yeşil biber
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Bir tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
HELİM AŞI NASIL HAZIRLANIR
Yapılışı: Et ve bütün malzemeler ( nohut,fasulye,yarma) 1 saat düdüklü tencerede pişirildikten sonra yeşil biber, soğan, yağ ve salça ile kavrulur. Baharatlar eklenir. Daha sonra mercimekle birlikte bir tencerede tüm malzemeler buluşur. 30-45 dk kaynatılır ve daha sonra servis edilir.
Helim Aşı
Görsel Sahibi: Kültür ve Turizm Müdürlüğü Arşivi
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
3193
Eklenme Tarihi :
09 Mart 2020 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
09 Mart 2020 Pazartesi