­ HELİM AŞI | Kültür Portalı

Helim Aşı - Muş

 

Malzemesi :( 5 kişilik)

  • 1 çay bardağı nohut
  • 1 çay bardağı kuru fasuliye
  • 1 çay bardağı yeşil mercimek
  • 2 çay bardağı yarma  (Beyaz Buğday)
  • 1 kg yağlı kemikli kuzu eti
  • 1 büyük baş soğan
  • 2 ad yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Bir tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber

 

HELİM AŞI NASIL HAZIRLANIR

Yapılışı: Et ve bütün malzemeler ( nohut,fasulye,yarma)  1 saat düdüklü tencerede pişirildikten sonra yeşil biber, soğan, yağ ve salça ile kavrulur. Baharatlar eklenir. Daha sonra mercimekle birlikte bir tencerede tüm malzemeler buluşur. 30-45 dk kaynatılır ve daha sonra servis edilir.

Görüntülenme Sayısı : 3193    Eklenme Tarihi : 09 Mart 2020 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 09 Mart 2020 Pazartesi