­ ARABAŞI ÇORBASI | Kültür Portalı

Arabaşı Çorbası - Niğde

Arabaşı ÇorbasıArabaşı Çorbası İçin Gerekli Malzemeler:

  • 1 adet yaban ördeği ( Tavuk, Hindi)
  • 4 su bardağı tavuksuyu
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı kırmızı pul biber
  • İhtiyaç kadar tuz

Hamuru için: 

  • 1 su bardağı un,
  • 1 su bardağı su tuz

Arabaşı Çorbası Yapılışı:

Un su ile ezilerek topaklandırılmadan kısık ateşte yavaş,yavaş karıştırılarak muhallebi kıvamında pişirilir. Yeterince tuz ilave edilerek karıştırılır. sonra kalaylı yayvan bakır bir tepsiye dökülür. Ayrı bir tencerede un yağ içinde pembeleşinceye kadar kavrulur. Bunun içine önceden iyice haşlanmış, kemiklerinden ayrılmış ve didiklenmiş yaban ördeği (tavuk, hindi) eti konulur. Salça, tavuk suyu, bol kırmızı pul biber ve tuz ilave edilerek bir çorba elde edilir. Sonra tepsideki hamurla birlikte servis yapılır. Önce bir parça hamur  sonra bir kaşık çorba alınarak yenir.

Kaynak: Niğde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Niğde Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 19531    Eklenme Tarihi : 11 Şubat 2016 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 24 Mart 2020 Salı