­ OĞMAÇ ÇORBASI | Kültür Portalı

Oğmaç Çorbası - Karabük

Oğmaç Çorbası Tarifi

Oğmaç Çorbası İçin Gerekli Malzemeler Nedir?

2 çorba kaşığı su (oğmaç için) 1 su bardağı un 
1 çay kaşığı tuz 
1 kase yoğurt 
Tereyağı 
Nane 

Oğmaç Çorbası Nasıl Yapılır? 

Unu kaynar su ile ıslatıp ovalıyoruz (ovalamak için çok su kullanmayın). Ovaladığımız unu yeteri kadar kaynayan suyun içine atıp karıştırarak pişiriyoruz. 10 dakika sonra kapatıp üzerine 1 kase yoğurt çırpıp karıştırıyoruz. Tereyağı eritip üzerine nane koyularak servis edilir.
Görüntülenme Sayısı : 1347    Eklenme Tarihi : 08 Mayıs 2019 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 11 Mayıs 2019 Cumartesi