­ PANCAR DİBLESİ | Kültür Portalı

Pancar Diblesi - Ordu

Pancar (Kara Lahana) Diblesi İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?

  • 2 bağ Pancar
  • 3-4 adet orta boy soğan
  • 1 fincan sıvıyağ
  • 1 su bardağı pirinç
  • tuz
  • karabiber

Pancar Diblesi Nasıl Hazırlanır?

Pancar temizlenip yıkanır. İnce kıyılır, kaynamış suyun içerisine önce rengi kararmaması için tuz ilave edilir. Yıkanmış ve kıyılmış pancar kaynayan suya atılır. Bir taşım kaynadıktan sonra pirinç ilave edilir. Pancar ve pirinç birlikte yumuşayıncaya kadar kaynatılır. Ocaktan alınarak süzgeçten süzülür. Soğumaya bırakılır, diğer tarafta sıvıyağ tencere konulur, ince doğranmış soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur. Suyu iyice süzülmüş pancarlar ilave edilir. Tuz ve karabiber eklenir, karıştırılarak pişirilir.

Kaynak: Ordu Mutfak Kültürü Kitabı

Görüntülenme Sayısı : 6548    Eklenme Tarihi : 26 Ağustos 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 17 Mayıs 2019 Cuma