­ HALKA | Kültür Portalı

Halka - Muğla

Halka Malzemeleri Nelerdir

  • ½ su bardağı zeytinyağı
  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • 2 su bardağı şeker
  • 2 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • Aldığı kadar un
  • Tercihe göre 1 su bardağı dövülmüş ceviz

Halka Nasıl Yapılır

Un dışındaki tüm malzemeler yoğurma kabına alınır ve iyice karıştırılır. Karıştırılan malzemeye un eklenir, yoğrulur. Çok sert olmayan bir hamur yapılır. Bir kâseye biraz sıvıyağ konur. Bu yağ ile eller yağlanır, hamurdan ceviz büyüklüğünde bir parça koparılır. Koparılan hamur parçası elde yuvarlanarak uzun şerit haline getirilir ve kendi etrafında sarıldıktan sonra yağlanan bir fırın tepsisine dizilir. Hamur bitene kadar aynı işlemler tekrarlanır. Bitince tepsi, ısıtılmış fırına verilir, üzeri kızarana kadar pişirilir. 

Görüntülenme Sayısı : 788    Eklenme Tarihi : 14 Haziran 2017 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 26 Mart 2025 Çarşamba