­ POKUT YAYLASI | Kültür Portalı

Pokut Yaylası - Rize

Çamlıhemşin İlçesi’nin güneyinde, Fırtına ve Hala derelerinin oluşturduğu vadiler arasında yer alan yayla, orman üst sınırı civarında 2032 metre yükseklikte yer alırlar. Doğa yürüyüşü yapmak ve dinlenmek için ideal bir ortam sergileyen yaylalar, zengin biyolojik çeşitliliklerinin yanı sıra emsalsiz bir sivil mimari yapıya sahiptir. Çamlıhemşin İlçesi’ne 15 kilometre mesafede bulunan yayla özgün mimarisiyle ilgi çekicidir. Sisli manzaraları ve otantik ahşap evleri yaylaya masalsı manzaralar sunar. Yaylada pansiyon olarak hizmet veren yayla evlerinde konaklama imkanı sağlanmaktadır.

Kaynak: Rize İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Rize Gezilecek Yerler

Yayla
Doğa-Kültür Turizmi
Çamlıhemşin İlçe Merkezi'ne 15 kilometre mesafede bulunmaktadır. Yaylaya Fırtına Vadisi Şenyuva Köyü'nden doğu yönüne sapılır.
Çamlıhemşin - Rize

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 59824    Eklenme Tarihi : 25 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 24 Mayıs 2021 Pazartesi