­ TARTAN KONAĞI | Kültür Portalı

Tartan Konağı - Karaman

Karaman merkezde yer alan Tartan Konağı 1810 tarihinde Tartanzade'lerden Hacı Ahmet Efendi tarafından yaptırılmıştır. Anadolu Türk ev mimarisinin güzel örneklerinden biri olan yapı, orta sofa planlı ve iki katlıdır. Evde ahşap süslemeden daha ziyade kalem işi süslemeler dikkati çekmektedir. Birinci kat sofasının sekizgen tavanında Sultanahmet Cami, Dolmabahçe Sarayı, Kız Kulesi, II. Mahmut Türbesi, Çarklı vapur, yelkenli gemi gibi, batılılaşma dönemine ait özellikler taşıyan resimler bulunmaktadır. Konak, sadece Tartan ailesine ev sahipliği yapmakla kalmamış, yıllar boyunca şehirlerarası yolculuk yapanları da ağırlamıştır.

Karaman Gezilecek Yerler

Konak
Karaman Merkez, Tapucak Mahallesi, Tartan Sokak üzerinde yer alır.

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 16337    Eklenme Tarihi : 08 Şubat 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 21 Aralık 2021 Salı