­ YENİMAHALLE (SAKARYA NEHRİ AĞZI) | Kültür Portalı

Yenimahalle (Sakarya Nehri Ağzı) - Sakarya

Karasu’da Sakarya Nehri'nin tam da denize döküldüğü noktadaki yerleşim yeridir. Nehrin ikiye ayırdığı yerleşimin bir tarafı “Yenimahalle” karşı tarafı ise “İhsaniye” adı ile anılır. Yenimahalle’de yerleşenlerin büyük bir çoğunluğunu Doğu Karadeniz Bölgesi'nden genellikle de Trabzon’dan göç etmiş ailelerden oluşur. Mahallenin girişinde parke taşlarından döşenmiş oldukça güzel bir yol denize kadar uzanır. Yolun kara tarafında tek katlı evlerin ön cepheleri Sakarya Nehri’ne dönüktür. Hemen önlerindeki nehirde ise Karadeniz insanın vazgeçilmezi olan balıkçı tekneleri durur. Geniş kumsalda sizi bugünden alıp eskilere götürecek betondan yapılmış siperlikler görürsünüz. Bugün kumsalda hala birçok siperlik bulunur.

Sakarya Gezilecek Yerler

Sivil Mimari
Doğa-Kültür Turizmi
Şehir içi ulaşım araçları ile ulaşım sağlanabilmektedir. Şehir merkezine uzaklığı 50 kilometredir.
Karasu - Sakarya

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 18357    Eklenme Tarihi : 08 Şubat 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 23 Şubat 2021 Salı