­ AYVACIK TURİZM KORUMA VE GELİŞİM BÖLGESİ | Kültür Portalı

Ayvacık Turizm Koruma Ve Gelişim Bölgesi - Samsun

Ayvacık’ın büyük bir bölümü ormanlık araziden oluşur. Zamanla orman niteliğini kaybeden alanlar tarım arazisine dönüştürülmüş. Ticaret ve balıkçılıkla uğraşanlar varsa da insanlarının tamamına yakını tarımla uğraşmaktadır. Fındık başlıca geçim kaynağını oluşturuyor diyebiliriz. İlçeden geçen Yeşilırmak üzerine kurulan iki baraj sayesinde de adeta cennetten bir alan oluşmuştur burada. Orman, yeşil, göl üçlüsü böylesine bir güzel uyumla bir araya gelince 23 Haziran 2010 tarihinde 2010/647 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla Ayvacık Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi ilan edilmiştir.

Gölün iki yakasında bulunan köyler, ulaşımlarını küçük bir feribotla gerçekleştirmektedir. Uzaktan, yakından gelen pek çok turist çoktan keşfetmiştir baraj gölü ve çevresindeki mesire alanlarını. İşte bu gölde yetişen leziz aynalı sazan, kefal, levrek ve yayın balıklarını yerken bir de Ayvacık ormanlarının nefis manzarası ve tertemiz havasıyla eşleştirdiğinizde bambaşka bir dünyada hissedersiniz kendinizi.

Kaynak: Samsun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Samsun Gezilecek Yerler

Doğa Turizmi
Samsun Merkez'e yaklaşık 60 kilometre uzaklıkta olan Ayvacık'a Çarşamba girişinden içeriye dönerek ulaşabilirsiniz.
Ayvacık / Samsun

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 7199    Eklenme Tarihi : 21 Şubat 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 30 Kasım 2021 Salı