­ KAZ TİRİDİ (KAZ ASMA) | Kültür Portalı

Kaz Tiridi (Kaz Asma) - Samsun

Samsun'un her ilçesinde yapılmakla birlikte daha çok iç bölgelerde yoğun olarak yenilmektedir.

İçindekiler:

1 adet bütün kaz, 300 gr bulgur, 600 gr kaz suyu, yeteri kadar pide ve tuz

Yapılışı:

Temizlenen kazın deri ve bağırsak civarındaki yağları küçük küçük doğranarak bir kapta eritilir. Bütün olarak haşlanmış kazın suyundan iki kepçe su ve tuz konur. Yufkalar dilim dilim kesilerek yağlı suya batırılıp bir tepsiye dizilir. Kaz suyu ile pişen bulgur pilavı tepsiye dökülür. Üzerine eritilmiş kaz yağından gezdirilir. Kaz eti parçalara ayrılarak pilavın üzerine konur. Yağlanmış yufka ile yenilir. Kaynak: (Samsun Yemekleri İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yayını) Samsun Kaz Tiridi 27.12.2011 tarihinde 174 sayılı kararla mahreç türünde coğrafi işaret alarak tescillenmiştir.

Görüntülenme Sayısı : 2110    Eklenme Tarihi : 20 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 14 Mayıs 2018 Pazartesi