Dolma İçi - Amasya
Amasya Dolma İçi Malzemeleri Nelerdir
- 1 yemek kaşığı salça
- Yarım kg. yeşil mercimek
- 300 gr. çekilmiş yarma
- 2 baş soğan
- 200 gr. pastırma veya yağdan ayrılmış kuyruk kıkırdak
- Kara biber, kırmızı biber
- Kimyon, bir diş sarımsak, tuz
- Yarım demet maydanoz
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 250 gr. koyun kuyruğu
Amasya Dolma İçi Nasıl Yapılır
Koyun kuyruğu küp şeker büyüklüğünde doğranır. Bir tavada kavrularak yağı eritilir. Kevgirden süzülerek yağından ayrılır. Sıcak olarak tavada dövülür. Islatılmış mercimekler hazırlanır, süzülür soğan küp şeklinde doğranır. Bir çay bardağı sıvı yağda kavrulur. İnce ince doğranmış pastırmalar soğanın üzerine ilave edilir. Haşlanmış mercimek yıkanmış yarma eklenerek 1,5 su bardağı sıcak su ilave ederek dövülmüş kıkırdak ve baharat eklenir. Pilav kıvamına gelince altı kapatılır maydanoz (kıyılmış) eklenerek sıcak servis yapılır. Not: Üzüm yaprağıyla bohça şeklinde sarılarak dolma gibi de yenebilir.
Kaynak: Amasya Valiliği, Amasya Mutfağı Kitabı
Amasya Geleneksel Mutfak
DOLMA İÇİ
Görsel Sahibi: Amasya Valiliği Amasya Mutfağı Kitabı
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
15104
Eklenme Tarihi :
31 Ocak 2013 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
07 Aralık 2021 Salı