Urfa İsotu - Şanlıurfa
Baharatın önemli bir yer tuttuğu Şanlıurfa mutfağında çiğköftenin özel bir yeri bulunmaktadır. Çiğköftenin en önemli malzemesi olan isot, GAP'la birlikte başlayan sulama sonucunda üretimi giderek artan bir ürün haline gelmiştir. 18,900 dekar alanda ekilmekte olan isot yıllık üretimi 76.885 tondur.
(Kaynak: "Kültür ve İnançlar Diyarı Şanlıurfa" Şanlıurfa Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yayınları Şehir Kitaplığı Dizisi:26)
Urfa İsotu
Görsel Sahibi: Şanlıurfa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
3546
Eklenme Tarihi :
15 Mart 2018 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
19 Mart 2018 Pazartesi