Peynirli Çörek (Salhiye) - Siirt
MALZEMELER
4 su bardağı un
1 çay bardağı sıvıyağ
Tuz
Su
İç harcı için
Tuzsuz peynir
Maydanoz
Kızartmak için:
Sıvıyağ
HAZIRLANIŞI
Un, sıvıyağ, tuz ve suyu karıştırma kabının içine alıp yoğuruyoruz. Hamuru dinlendiriyoruz. İç harcı için tuzsuz maydanoz ve doğradığımız tuzsuz peyniri karıştırıyoruz. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp merdane ile el büyüklüğünde açıyoruz. İçine peynirli harçtan koyup yarım ay şeklinde kapatıyoruz. Kızgın yağda kızartıp servis ediyoruz.
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
2922
Eklenme Tarihi :
05 Şubat 2013 Salı
Güncellenme Tarihi :
22 Haziran 2017 Perşembe