Dolma - Şırnak
Yemek yapımında kullanılacak malzemeler: Kıyma, soğan, pirinç, salça, biber, patlıcan, margarin ve sumak
Yemeğin yapılışı: Önceden içi açılan patlıcan ve alt taraftan kapak şeklinde açılan dolmalık biberlerin içine yeteri kadar pirinç, kıyma salça ve baharat karışımı doldurulur. Ateşte pişirilir. Tam pişmeden önce sumak şerbeti serpilir. Piştikten sonrada üzerine tereyağı dökülüp hafif dinlendikten sonra servis yapılır.
KAYNAK: Şırnak Valiliği, (2012). Şırnak Kültür Envanteri, Ankara, Anıt Matbaa.
Etli Sebze Yemekleri
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
1765
Eklenme Tarihi :
04 Şubat 2013 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
22 Haziran 2017 Perşembe