­ SOĞANLI YUMURTA | Kültür Portalı

Soğanlı Yumurta - Isparta

Soğanlı Yumurta Malzemeleri Nelerdir (4-6 kişilik)                                                                                            

  • 4 adet orta boy soğan
  • 4 adet yumurta
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Tuz

Soğanlı Yumurta Nasıl Yapılır

Piyazlık doğranan soğanlar tavaya alınır. Yağ ilave edilir ve soğanlar yumuşayıncaya kadar kavrulur. Üzerine yumurtalar kırılır. Tuz ilave edilip birkaç defa karıştırılır ve ocaktan alınır. Tavanın kapağı kapatılarak 10 dakika dinlendirilir. Pul biber ve karabiber ekilerek servis yapılır.

Kaynak: İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Isparta Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 3057    Eklenme Tarihi : 20 Mart 2018 Salı    Güncellenme Tarihi : 23 Mayıs 2023 Salı