­ TAŞHAN | Kültür Portalı

Taşhan - Sivas

19. yüzyılın ikinci yarısında kesme taştan yapılmış olup açık avlulu ve iki katlıdır. Dikdörtgen planlı olan yapı, doğu, güney ve kuzey cephelerinde demir kanatlı ve yuvarlak kemerli üç girişe sahiptir. Orta avlunun tabanı blok taş döşemelidir. Avlunun ortasında elips şeklinde bir havuz ve havuzun ortasında zıt yönlerde ağzından su akan iki adet çift başlı aslan bulunur. Orta avlunun güney ve kuzeyinde tek parça silindir gövdeli altı büyük sütunun oluşturduğu revaklar yer alır. Revaklardaki sütunlar birbirine yuvarlak kemerlerle bağlanmıştır. Revak gerisindeki odalar ve revak üzeri beşik tonoz ile örtülüdür. Dıştan ise her mekânın üzeri kırma çatılı ve kiremit kaplıdır. Halen iş merkezi olarak kullanılmakta olup giriş ve üst katlarında kafeteryalar bulunmaktadır. Kaynakça: Sivas İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Han
Yürüyüş mesafesindedir. Şehir merkezinde tarihi kent meydanına 200 metre mesafededir.
Mahkeme Çarşısı Dörtyol mevki SİVAS
0 (346) 224 45 45
0 (346) 223 00 20
iktm58@kultur.gov.tr

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 13710    Eklenme Tarihi : 20 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 04 Aralık 2017 Pazartesi