­ GAZİBEY BULGAR KİLİSESİ | Kültür Portalı

Gazibey Bulgar Kilisesi - Tekirdağ

Gazibey Bulgar Kilisesi 19'uncu yüzyılda yapılmıştır. Doğu-batı yönünde dikdörtgen planlı olan yapı 8 sütun üzerine inşa edilmiştir. 8 sütundan 2 tanesi kırık ve eksiktir. Orijinalde uzun kenarlarda galeri kısmı mevcutken bugün bu bölümler mevcut değildir. Beşik tonoz şeklindeki tavanı ve sütun başlıkları ahşap olup yer yer çürüme ve kopmalar mevcuttur. Apsisi dışarıdan belirgindir. Taş ve tuğla ile oluşturulmuş almaşık tekniği kullanılmıştır. Yan galerilerden üst kata çıkan merdivenler ahşaptır.

Kaynak: Tekirdağ İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Tekirdağ Gezilecek Yerler

Kilise
İnanç-Kültür Turizmi
Malkara İlçesi'nin Gazibey Mahallesi'nde bulunan kiliseye, Malkara'dan kalkan Gazibey Mahallesi dolmuşları ile ulaşım mümkündür.
Gazibey Mah./ Malkara/ TEKİRDAĞ

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 4541    Eklenme Tarihi : 07 Mayıs 2020 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 14 Ekim 2020 Çarşamba