­ HERİSE | Kültür Portalı

Herise - Tekirdağ

• 5 kg aşurelik buğday
  • Tereyağı
  • Su

Herise (Keşkek) Yapılışı:

5 kg et (kuzu eti tercih edilir) kazanın altına konur. Üzerine akşamdan ıslatılmış 5 kilo keşkeklik buğday (aşurelik buğday) konur. Üzerine çıkana kadar da su ilave edilir. Az ateşte kaynatılmaya başlanır. Buğday yumuşayana, etler de ip ip olana kadar pişirilir. Suyu bitince kenara çekilir. Kepçe ile et ve buğdaylar birbirine karışıncaya kadar dövülür. Bol tereyağı kızdırılıp üzerine dökülür

Tekirdağ’da keşkek düğün yemeği olarak bilinir.Keşkek düğün yemekleri içinde en sevilenidir. Yapılan keşkekten hasta ve yaşlılara da gönderilir.

Kaynak: (İnce, 2010). Coşkun, Fatma (2010). Tekirdağ’ın geleneksel lezzetleri. Tekirdağ İli Değerleri Sempozyumunda sunulan bildiri. Namık Kemal Üniversitesi, Tekirdağ, 18 Eylül-21 Ekim.

Tekirdağ Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 13313    Eklenme Tarihi : 05 Mart 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 23 Mart 2020 Pazartesi