­ NİKSAR KALESİ | Kültür Portalı

Niksar Kalesi - Tokat

Esas olarak Pers kökenli Pontus Krallığı zamanında yapıldığı ve adının Kaberia olduğu bilinen Niksar Kalesi, Roma Dönemi’nde eklenen yeni yapılarla günümüzdeki konumuna gelmiştir. Yapıldığında akropol alanını tanımlayan sur duvarları, tipik Roma savunma planı gibi iç, dış ve orta sur duvarları olarak üç ayrı hat oluşturmuştur. 7 ve 9'uncu yüzyıllarda güneyden gelen akınlara karşı güçlendirilen kalede iki hamam, iki mescit, medrese, kilise ve hapishane kalıntıları bulunmaktadır.

Kaynak: Tokat İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Arşivi

Tokat Gezilecek Yerler

Kale
Kültür Turizmi
Tokat merkezden Niksar İlçesine giden araçlarla ulaşım sağlanmaktadır. İlçe otobüsleri Çekenli İş Merkezinden kalkmaktadır.
Yusufşah Mahallesi, Kale Sk. No:24, 60600 Niksar/Tokat

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 39138    Eklenme Tarihi : 31 Ocak 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 25 Şubat 2021 Perşembe