­ ZİNAV GÖLÜ | Kültür Portalı

Zinav Gölü - Tokat

Zinav Gölü, Reşadiye İlçesi'nin Yolüstü (Meğedün) Köyü'ne 3 kilometre uzaklıktadır. Gölün suları tatlıdır. Göl bir dere ve küçük sularla beslenir. Ortalama 1,5 kilometrekare alana sahiptir. Gideğeninden boşalan sular Kelkit Çayı’na ulaşır. Kenarlarında bataklık yerler yoktur. Ortalama derinlik 10-15 metre civarındadır.

Orman Bakanlığı’nca “Doğal Hayatı Koruma Sahası” olarak koruma altına alınan göl, çok sayıda kuş türünün yaşama alanı olduğu gibi göçmen kuşlar için de dinlenme ve konaklama alanıdır. Balıkçılık yapmaya müsait olan gölde sazan, yayın balığı, Japon sazanı ve kızılkanat (aynalı sazan) gibi balık türleri yaşamaktadır.

Zinav Gölü ve Kanyonu, İnkaya Mağarası, birçok hastalığa iyi geldiği söylenen Sülüklü Göl, Zinav Yaylası ve organik tarım yapılan Zinav Vadisi ile bölge tam bir doğa harikasıdır. Bölge özellikle yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerce yoğun ilgi görmektedir.

Kaynak: Tokat İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Arşivi

Tokat Gezilecek Yerler

Göl
Doğa Turizmi
Tokat merkezden Reşadiye İlçesi'ne otobüsle ulaşılmaktadır. Reşadiye'den Yolüstü Kasabası arabaları bulunmaktadır. Yolüstü Kasabası'na 3 kilometre mesafede bulunan Zinav Gölü'ne özel araçla ulaşılmaktadır.
Tokat / Reşadiye
0 (850) 222 07 24
0 (850) 222 07 24

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 14438    Eklenme Tarihi : 01 Şubat 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 03 Ağustos 2021 Salı