Kayısı Çiri - Tokat
Kayısı Çiri İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?
- 250 gr kayısı kurusu
- 1,5 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı su
Kayısı Çiri Nasıl Hazırlanır?
Kuru kayısılar ayıklanarak bir gün önceden ıslatılır. Eritilen tereyağında kayısı biraz çevrilir. Suyu ve şekeri eklenerek suyunu çekene kadar kaynatılır. Arzuya göre sıcak veya soğuk olarak servis yapılır.
NOT: Arzu edilirse tabaklara servis edilince üzerine dövülmüş ceviz ve kaymak dökülebilir.
Not: Çir kuru erikle de yapılabilir.
Kaynak:İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Arşivi
Kayısı çiri
Görsel Sahibi: Ömer IŞIDAN
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
5610
Eklenme Tarihi :
20 Şubat 2013 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
16 Ocak 2020 Perşembe