Mercimekli Bulgur Pilavı - Tokat
Mercimekli Bulgur Pilavı İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?
- 1 su bardağı mercimek
- 2 su bardağı pilavlık bulgur
- 3 çorba kaşığı tereyağı
- 4 su bardağı su veya et suyu
- Tuz
Mercimekli Bulgur Pilavı Nasıl Hazırlanır?
Mercimek ayıklanır ve yıkanır. Bir tencereye konularak üzerini geçene kadar su ilave edilir ve ocağa alınarak haşlanır. Ayıklanıp yıkanmış bulgur ve kaynar su veya et suyu ilave edilir. Kıvamını anlamak için tencerenin ortasına kaşık batırılır. Dik duruyor ise pilav kıvamını alıyor demektir. Bulgur veya suyu ilave edilerek kıvam ayarlanır. Pilav suyunu çekene kadar pişirilir. Üzerine kızdırılmış tereyağı gezdirilir ve sıcak servis yapılır.
Kaynak : İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Arşivi
Mercimekli Bulgur Pilavı
Görsel Sahibi: Ömer Işıdan
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
13594
Eklenme Tarihi :
19 Şubat 2013 Salı
Güncellenme Tarihi :
16 Ocak 2020 Perşembe