­ KABAK DOLMASI | Kültür Portalı

Kabak Dolması - Denizli

Kabak Dolması Malzemeleri Nelerdir

  • 1 kg kabak
  • 300 gr. pirinç
  • 1 adet soğan
  • 200 g kıyma
  • 1 çay bardağı yağ
  • 1 tutam maydanoz
  • Tuz, karabiber

Kabak Dolması Nasıl Yapılır

Kabakların içi oyulur, yağda kızartılır. Pirinç, kıyma, soğan, salça, tuz, dereotu, karabiber ve maydanoz karıştırılır. Kızartılan kabakların içi doldurulur. Bir tencereye döşenerek, kısık ateşte pişirilir. 

Tarif: Eda KIVANÇ Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yöresel Yemek Yarışması

Görüntülenme Sayısı : 4545    Eklenme Tarihi : 25 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 30 Ocak 2023 Pazartesi