­ PEHLİLİ PİLAV | Kültür Portalı

Pehlili Pilav - Tokat

Pehlili Pilav İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?

  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı nohut ( haşlanmış )
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 su bardağı et suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Pehlisi için;

  • 1 kg pehlilik et
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • Kızartmak için tereyağı

Pehlili Pilav Nasıl Hazırlanır?

Pehlilik etin iki tarafı da yoğurtla terbiye edilir. Terbiye edilen pehli 1-2 saat bekletilir. Tereyağı ile bir tencerede kızartılır. Pilava da yetecek kadar su konularak et yumuşayıncaya kadar haşlanır. Et suyuyla nohutlu pilav pişirilir. Pişirilen pehli parçaları pilavın üzerine konularak servis yapılır.

NOT : İçine konan parça ete pehli dendiği için bu ismi almıştır.

Kaynak: İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Arşivi

Görüntülenme Sayısı : 8820    Eklenme Tarihi : 19 Şubat 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 23 Ocak 2020 Perşembe