Düğün Pilavı Malzemeleri Nelerdir
- 1 kilo pirinç
- tavuk ya da kuşbaşı et
- 1 bardak nohut
- Tuz, karabiber
- Tereyağı
Düğün Pilavı Nasıl Yapılır
Pirinç tuzlu sıcak suda bekletilir. Öte yandan tavuk yada kuşbaşı et haşlanır, pişirilir. 1 avuç nohut haşlanır, hazırlanır, Pirinçler bol suyla yıkanır. Tencerede tereyağ eritilir, yağ kızınca pirinçler içine atılır, kavrulur. Sonuna doğru nohutlar, en son etler yağda kavrulur. Pirinçler parlayınca 1 ölçü pirince 2 ölçü su ölçüsünde et suyu konur. Tuz, karabiber, türlübahar konur. Hafif ateşte demlendirildikten sonra servis edilir.
Eskişehir Geleneksel Yemek