­ DÜĞÜN PİLAVI | Kültür Portalı

Düğün Pilavı - Eskişehir

Düğün Pilavı Malzemeleri Nelerdir

  • 1 kilo pirinç
  • tavuk ya da kuşbaşı et
  • 1 bardak nohut
  • Tuz, karabiber
  • Tereyağı

Düğün Pilavı Nasıl Yapılır

Pirinç tuzlu sıcak suda bekletilir. Öte yandan tavuk yada kuşbaşı et haşlanır, pişirilir. 1 avuç nohut haşlanır, hazırlanır, Pirinçler bol suyla yıkanır. Tencerede tereyağ eritilir, yağ kızınca pirinçler içine atılır, kavrulur. Sonuna doğru nohutlar, en son etler yağda kavrulur. Pirinçler parlayınca 1 ölçü pirince 2 ölçü su ölçüsünde et suyu konur. Tuz, karabiber, türlübahar konur. Hafif ateşte demlendirildikten sonra servis edilir.

Eskişehir Geleneksel Yemek 

Görüntülenme Sayısı : 11575    Eklenme Tarihi : 24 Aralık 2012 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 29 Kasım 2022 Salı