Yumurtalı Pürpürüm Kavurması - Tokat
Yumurtalı Pürpürüm Kavurması İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?
- 1 kg pürpürüm (semizotu)
- Yarım kase bulgur
- 3 yumurta
- 2 kaşık tereyağı
- 2 orta boy kuru soğan
- Tuz
- Pul biber
Yumurtalı Pürpürüm Kavurması Nasıl Hazırlanır?
Pürpürüm ayıklanıp yıkanır. Bir tencerede bir bardak su ile 2-3 dk haşlanır. Tencerenin altı söndürülür ve bulgur ilave edilir. Karışım hemen küçük delikli bir kevgire dökülür. Üzerine bir ağırlık konularak süzmeye bırakılır. Bu arada tencereye yağ konur, küçük küçük doğranmış soğanlar eklenir. Soğanlar iyice sararınca yumurtalar kırılıp pişene dek karıştırılır. Süzülmüş pürpürüm ilave edilir. Tuz ve pul biber katılır. Ağzı kapalı olarak kısık ateşte yarım saat kadar kavrulur. Sıcak servis edilir.
Kaynak: İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Arşivi
Yumurtalı Pürpürüm Kavurması
Görsel Sahibi: Ömer IŞIDAN
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
8719
Eklenme Tarihi :
19 Şubat 2013 Salı
Güncellenme Tarihi :
21 Ocak 2020 Salı