­ SENİRKENT USULÜ KEŞKEK | Kültür Portalı

Senirkent Usulü Keşkek - Isparta

• 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 3 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 2 çorba kaşığı kaymak yağı

Senirkent Usulü Keşkek Nasıl Yapılır

Tencerede kaynayan sıcak suya buğday batırılarak pişirilir. Yarım saat kısık ateşte pişirmeye devam edilir. Kaynamış olan tencerenin kapağı kapatılıp, üzeri örtü ile örtülür. Tandırın sıcağı ile buğday bir gece pişmesi için bekletilir (demlenme). Sabah tencerenin üzeri açılıp karıştırılır, bakır bir leğene alınır. Pişmiş haşlanmış et didilerek buğdayın içine katılır. Haşlanan etin suyundan da ilave edilerek tekrar karıştırılır. Biraz daha dövülür yemek için tabaklara alınır. Yağlar bir tavada kızartılır, tuz ilave edilip tabaklara boşaltılan keşkeklerin üzerine dökülür, isteğe göre karanfil veya kekik gibi baharatlar ilave edilebilir.

Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Görüntülenme Sayısı : 2933    Eklenme Tarihi : 19 Mart 2018 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 10 Ağustos 2023 Perşembe