­

Kültür Portalı ekibi olarak, ülkemizin eşsiz tariflerle dolu zengin mutfağından özenle derlediğimiz lezzetli iftar menülerini beğenilerinize sunuyoruz. Bugünkü menümüz: Çoban Kavurma, Sulu Pilav, Guymak. Afiyet olsun 😊

Çoban Kavurma

Çoban Kavurma İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?

• 1 kg. koyun eti,
  • 3 çorba kaşığı margarin,
  • 25 adet arpacık soğanı,
  • 2 adet domates,
  • 15 diş sarımsak,
  • 1 demet dereotu,
  • 3 adet patates,
  • 2 bardak su,
  • 1 tatlı kaşığı tuz.

Çoban Kavurma Nasıl Yaplır?

Bir tencereye margarin, 25 adet arpacık soğanı, kemikli olarak küçük yumurta büyüklüğünde parçalara doğranmış koyun eti, kabukları çıkarılmış ve küçük parçalara doğranmış domates, sarımsak, tuz da koyarak tencerenin kapağı kapatılır. Et, domates ve soğan sularını salıp da tekrar çekinceye kadar orta ateşte pişirilir. Etler suyunu çekince bunlara soyulmuş ve irice dört köşe parçalara bölünmüş patatesler ve su da ilave edilir. Etler ve patatesler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Sonra tencereye ayıklanmış, yıkanmış ve ince kıyılmış dereotu ilave edilerek servise hazır hale getirilir.

Sulu Pilav

Sulu Pilav İçin Gerekli Malzemeler Nedir?

• Düğürcük,
  • tereyağı,
  • salça,
  • tuz,
  • taze biber,
  • soğan,
  • domates,
  • kuru kıyma.

Sulu Pilav Nasıl Yapılır?

Tereyağı bir tencerede eritilir, çok az kuru soğan yağda kızartılır, taze biber eklenerek karıştırılır, domates de ilave edilerek 2 dakika kavrulur. Kıyma sosa katılır, düğürcük bulgur ilave edilir, salça konur ve bir müddet 5 dakika kadar kavrulur, yeterli su ilave edilir ve kaynadıktan sonra hafif ateşte yarım saat pişirilir. İsteğe göre pul biber ve patates ilave edilir.

Guymak (8 kişilik)

Guymak İçin Gerekli Malzemeler Nedir?

• 500 gr. kaymak,
  • 250 ml. süt,
  • 400 gr. un,
  • 800 gr. şeker,
  • 5 Su Bardağı su,
  • 5ml. limon suyu,
  • 50 gr bal.

Guymak Nasıl Yapılır?

Kaymak, un ve süt birlikte karıştırılarak pembemsi bir renk alana kadar yarım saat kavrulur. Kavrulan bu karışım orta boy bir tepsiye yayılarak fırında 15 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Diğer taraftan şeker su bal ve limon ile hazırladığımız şurup, fırından çıkan tatlının üzerine sıcak olarak dökülür. Şurup çektikten sonra dilimlenerek servis yapılır.

Sayfamızı aşağıdaki simgelere tıklayarak sosyal medyada paylaşabilirsiniz.