Salçalı Köfte - Karaman
Salçalı Köfte Malzemeleri Nelerdir
- 600 g kıyma
- 1 çay bardağı pirinç
- 1 adet baş soğan
- 2 dilim ekmek içi
- 1 adet yumurta
- 1 demet maydanoz
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 3 çorba kaşığı margarin,
- 3 çorba kaşığı domates salçası
Salçalı Köfte Nasıl Yapılır
Kıyma rendelenmiş soğan, pirinç, yumurta, ıslatılmış sıkılmış iki dilim bayat ekmek, tuz ve karabiber ile 5 dakika yoğrulur. İnce kıyılmış maydanoz da katılarak bir süre daha yoğrulur ve ceviz büyüklüğünde parçalar halinde yuvarlanır. Bir tencereye margarini koyarak az kızdırılmalı ve içine köfteler ilave edilmelidir. Tencereyi arada bir sallamak suretiyle köftelerin kızarması sağlanır. Sonra salça da ilave ederek, 2 bardak su katılır ve tencerenin kapağı kapatılır. Orta kuvvetteki ateşte 15-20 dakika kadar pişirilir ve köfteler salçası ile birlikte tabağa alınarak servis yapılır. Tarif Hatice Karamıklı.
İncekara,H.İ. (Ed).(2007).Karaman Yemekleri.Karaman.Komsan Ofset
Salçalı Köfte
Görsel Sahibi: H.İbrahim İncekar
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
6594
Eklenme Tarihi :
15 Ocak 2013 Salı
Güncellenme Tarihi :
08 Kasım 2023 Çarşamba