­ KAYISI HOŞAFI | Kültür Portalı

Kayısı Hoşafı - Adıyaman

Eskiden sulandırılmış pekmez şerbeti ile hazırlanan kayısı hoşafı, şekerin yaygın olarak kullanılmasından sonra toz şeker ile yapılmaya başlanmıştır.

Kayısı Hoşafı Malzemeleri Nelerdir

  • 250 g kaysı kurusu                          
  • 250 g kuru üzüm (Besni üzümü)     
  • 1 su bardağı toz şeker                               
  • 6 su bardağı su                                           

Kayısı Hoşafı Nasıl Yapılır

Kayısılar ve kuru üzümler sıcak yazıda yıkanıp süzülür. Kaysılar isteğe göre, bölünebilir yada bütün olarak bırakılabilr. Kayısılar ve kuru üzümler, tencerede 6 bardak suyla beraber 10 dakika boynca kaynatılır. Şeker ilave edilerek 5 dakika daha kaynatılır.  Ateşten alınan kayısı hoşafı soğutularak servis yapılır.

Kaynak: Öncü,M.(2016).Adıyaman Cemile Mutfak Kültürü. Adıyaman Tanıtma Vakfı Yayınları(ATAV)

 

Görüntülenme Sayısı : 3086    Eklenme Tarihi : 30 Mayıs 2019 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 23 Ocak 2023 Pazartesi