­ KURULUK DOLMASI | Kültür Portalı

Kuruluk Dolması - Adıyaman

Kuru Dolma Malzemeleri Nelerdir (8 Kişilik)

 

  • Biber (Yazdan kurutulmuş) 10 Adet
  • Patlıcan (Yazdan kurutulmuş) 10 Adet
  • Kabak (Yazdan kurutulmuş) 10 Adet
  • Salatalık (Yazdan kurutulmuş) 10 Adet
  • Pirinç 1 Kg.
  • Biber salçası 2 Yemek kaşığı
  • Sumak ekşisi 1 Tatlı kaşığı
  • Kuru nane 1 Tatlı kaşığı
  • Zeytinyağı 1 Su bardağı
  • Tuz 

Kuru Dolma Nasıl Yapılır

Sıcak suda ıslatılmış pirinç yıkanıp süzdürüldükten sonra bir leğende diğer malzemeler ile birlikte karıştırılır. Daha evvelden haşlanmış ve yıkanmış dolmalık malzemenin içi doldurulur. Bir tencereye dizilir yeter miktarda su ilave edilerek pişirilir.

Kaynak: Öncü,M.(2016).Adıyaman Cemile Mutfak Kültürü. Adıyaman Tanıtma Vakfı Yayınları(ATAV)

Görüntülenme Sayısı : 1811    Eklenme Tarihi : 28 Mayıs 2019 Salı    Güncellenme Tarihi : 08 Aralık 2021 Çarşamba