­ KAYMAKLI BAKLAVA | Kültür Portalı

Kaymaklı Baklava - Afyonkarahisar

• 1 lt su
  • 1/4 limon suyu
  • Yarım çay kaşığı tuz

Kaymaklı Baklava Nasıl Yapılır

Un, 2 adet yumutra, sıvı yağ, şeker, limon suyu, tuz karıştırılır. Süt ve yoğurt eklenerek kulak memesi yumuşaklığında yoğrulur. 10-15 dakika dinlendirilir. Hamurdan 15 adet yarım ceviz büyüklüğünde parçalar ayrılır. Parçalar merdane yardımıyla avuç büyüklüğünde açılarak aralarına nişasta serpilerek üst üste dizilir ve 5 parçaya ayrılır. Parçalar önce merdane daha sonra klava yardımıyla büyüdüğü kadar açılarak yağlanmış tepsiye dizilir. Her katının arasına tereyağı sıvı yağ karışımından sürülür. Karışımın kalanı en üste dökülür. Baklava dilimi şeklinde diimlendikten sonra sıcak fırına sürülür. Soğuduktan sonra baklavanın üzeriene şerbet dökülür ve arasına kaymak konulur.

Kaynak: Afyonkarahisar Yöresel Lezzetleri , Afyonkarahisar İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Tanıtım Yayınları 2018

Görüntülenme Sayısı : 6633    Eklenme Tarihi : 27 Mayıs 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 22 Ağustos 2022 Pazartesi