Kapama / Kaygana - Aksaray
Kapama/Kaygana Malzemeleri Nelerdir
- 2 Yemek Kaşığı Tereyağı
- 7-8 Adet Yumurta
- 1/2 Çay Bardağı Süt
- 1 Çay Bardağı Un
- Bal Veya Pekmez
Kapama/Kaygana Nasıl Yapılır
- Yumurtalar, süt ve un pütürsüz bir kıvama gelene kadar iyice çırpılır.
- Tereyağı tavada eritilir, kızınca yumurtalı karışım içine dökülür ve tavanın kapağı kapatılır.
- Yumurtanın tabanı pişince ters çevrilir ve diğer tarafı da kızartılır.
- Servis tabağına alınan kaygana bu şekilde veya üzerine pekmez, bal gezdirilerek tatlı niyetine yenir.
Not: Kaygana, kolay hazırlandığı için yörede sıklıkla pişirilir. Bazı evlerde kaygananın üzerine kaymak konarak yeniyor.
Kaynak: Hülya Erol, Aksaray Mutfak Kültürü ve Yöresel Yemekleri Kitabı, Aksaray Valiliği İl Kültür Ve Turizm Müdürlüğü Kültür Yayınları, Aksaray 2018
Kaygana
Görsel Sahibi: Aksaray İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Hamur İşi ve Börekler
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
891
Eklenme Tarihi :
17 Ocak 2024 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
18 Ocak 2024 Perşembe