Pelte - Aksaray
Pelte/Pelete Malzemeleri Nelerdir
- 2 çay bardağı un
- 1/4 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı teryağı
- 1/2 su bardağı kaymak
- 4 su bardağı su
- 1 su bardağı pekmez
Pelte Nasıl Yapılır
- Un tavaya konur, kısık ateşte devamlı karıştırılarak kavrulur, rengi değişmeye başlayınca ateş kapatılır ve ılımaya bırakılır.
- Tencereye su ve pekmez dökülür, üzerine soğuyan un ilave edilip karıştırılır.
- Pelte 3-4 taşım kaynayınca tencere ocaktan alınır ve tabağa dökülür.
- Üzerine eritilen tereyağı ve kaymak dökülüp ikram edilir.
Kaynak: Hülya Erol, Aksaray Mutfak Kültürü ve Yöresel Yemekleri Kitabı, Aksaray Valiliği İl Kültür Ve Turizm Müdürlüğü Kültür Yayınları, Aksaray 2018
Pelte
Görsel Sahibi: Aksaray İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
2704
Eklenme Tarihi :
27 Aralık 2012 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
09 Ocak 2024 Salı