­ KURU YUFKA BÖREĞİ | Kültür Portalı

Kuru Yufka Böreği - Ordu

Kuru Yufka Böreği İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?

  •  8 adet kuru yufka
  • sıvıyağ
  • tuz
  • su
  • peynir- maydanoz veya kıyma- soğan
  • karabiber

Kuru Yufka Böreği Nasıl Hazırlanır?

Geniş bir kabın içine ılık su ve tuz konulur. Yufkalar tek tek ıslatılır. Yağlanmış tavaya ıslatılan 4 yufka üst üste yerleştirilir. Arasına hazırlanan karışım koyulup, yine ıslatılan 4 yufka üstüne yerleştirilir. Yufkaların altı kızarınca kapak yardımıyla börek ters çevrilir. Tava tekrar yağlanıp, böreğin diğer tarafı da kızardıktan sonra servis tabağına alınır. Dilimleyerek sıcak servis yapılır.

Kaynak:Ordu Mutfak Kültürü Kitabı

Görüntülenme Sayısı : 22513    Eklenme Tarihi : 26 Ağustos 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 10 Mayıs 2019 Cuma