Yağlı (Katmer) - Amasya
Yağlı Malzemeleri Nelerdir
- 1 kg. un
- 1 yemek kaşığı tereyağı (üzerini yağlamak için)
- Tuz
- 150 gr. sıvı yağ
- 150 gr. dövülmüş ceviz
- 150 gr. dövülmüş haşhaş
Yağlı Nasıl Yapılır
Tuz katılarak kulak memesi kıvamında hamur hazırlanır. Bir süre üzeri kapatılarak dinlendirilir. 5 beze topak yapılır. Bezeler ince açılır yağlanır. Döğülmüş ceviz ve haşhaş tekrar yağ ile inceltilip üzerine sürülür. Uçları elle çekilerek malzeme değmemiş yer bırakılmaz. Bu açılan ve sıvanan hamur kenarından kıvrılarak rulo halinde getirilir. Simit gibi yuvarlanıp bastırılarak yine beze haline getirilip merdane ile 0.5 cm kalınlığında açılıp sac üzerinde döndürülerek pişirilir. İki tarafıda iyice kızaran yağlı sacdan indirilir ve tekrar üzeri tereyağla yağlanıp servis yapılır.
Kaynak: Amasya Valiliği, Amasya Mutfağı Kitabı
YAĞLI (KATMER)
Görsel Sahibi: Amasya Valiliği Amasya Mutfağı Kitabı
YAĞLI (KATMER)
Görsel Sahibi: Amasya Valiliği Amasya Mutfağı Kitabı
Hamur İşi ve Börekler
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
9402
Eklenme Tarihi :
31 Ocak 2013 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
07 Aralık 2021 Salı