­ KİPE YEMEĞİ | Kültür Portalı

Kipe Yemeği - Amasya

Amasya Kipe Yemeği Malzemeleri Nelerdir

  • • 1 adet göden bağırsağı (kalın kısım)
  • • 2 su bardağı bulgur
  • • Kara biber, kırmızı biber, tuz, maydanoz
  • • Kızartmak için 6 yumurta
  • • 1 su bardağı sıvı yağ

Amasya Kipe Yemeği Nasıl Yapılır

Bulgur, maydanoz, kırmızı biber, kara biber ile iç hazırlanır. Gödenin içine doldurulur. Alt ve üst ucu iple bağlanır. Tencerede pişinceye kadar haşlanır pişirme suyuna tuz ilave edilir iyice soğuyunca keskin bir bıçakla (dağıtmadan) parmak kalınlığında dilimlere kesilir. Diğer tarafta yumurtalar akı sarısına karışana kadar çırpılır. Soğuk kipeler yumurtaya bulanarak kızgın yağda kızartılır. Sıcak olarak servis yapılır.

Kaynak: Amasya Valiliği, Amasya Mutfağı Kitabı

Amasya Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 3331    Eklenme Tarihi : 31 Ocak 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 07 Aralık 2021 Salı