­ PATATESLİ KAYGANA | Kültür Portalı

Patatesli Kaygana - Isparta

Patatesli Kaygana Malzemeleri Nelerdir (4-6 Kişilik)

  • 500 g patates
  • 3 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 demet maydanoz
  • 1 çay bardağı un
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Kızartmak için sıvı yağ

Patatesli Kaygana Nasıl Yapılır

Kabukları soyulmuş, yıkanmış patatesler bir kap içine rendelenir. Kıyılmış maydanoz, un, tuz, yumurta ve baharatları katılıp kaşıkla ezerek karıştırılır. Tavaya yağ koyarak, kızdırılır. Karışım kızgın tavaya konulup bir tarafı kızarınca diğer tarafı çevrilip kızartılır.

Kaynak: İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Isparta Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 4937    Eklenme Tarihi : 20 Mart 2018 Salı    Güncellenme Tarihi : 23 Mayıs 2023 Salı