Patlıcan Pehli - Amasya
Patlıcan Pehli Malzemeleri Nelerdir
- 6 adet patlıcan
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 4 adet domates
- 1 kg. kaburga yerinden koyun eti
- Kara biber, tuz
Patlıcan Pehli Nasıl Yapılır
Patlıcanlar alacalı soyulur. Uzunlamasına üçe bölünür. Tekrar enine üçe bölünür. Tavada kızgın yağda hafif kızartılarak tepsiye döşenir. Üzerine kabuğu soyulmuş, halkalar halinde doğranmış domatesler ilave edilir. Üzerine az suda haşlanmış kaburga eti suyu ile birlikte yerleştirilir. Tuz ve kara biber ilave edilir. Etler kızarıp suyunu çekene kadar fırında pişirilir Sıcak servis yapılır.
Kaynak: Amasya Valiliği, Amasya Mutfağı Kitabı
Patlıcan Pehli
Görsel Sahibi: Amasya Valiliği Amasya Mutfağı Kitabı
Etli Sebze Yemekleri
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
9002
Eklenme Tarihi :
31 Ocak 2013 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
07 Aralık 2021 Salı